Pasma avtobusnih voznikov

“Če želite obiskati Capilano suspension bridge, je to vaša postaja za izstop!” je prešerne volje samodejno zavpil voznik avtobusa številka 246. In mi dal še en razlog, zakaj imam neskončno rada javni prevoz tukaj.

Avtobusni vozniki (oz. tudi voznice) so posebna pasma. Ko sem leta 2005 nastopila svoj staž študentke na izmenjavi na UBC, sem, primorana redno uporabljati avtobus, doživela pravcati kulturni šok: vozniki so pozdravili ob vstopu, z veseljem oznanili postajo tvojega izstopa, potniki so se jim ob odhodu zahvalili, oni pa jim odvrnili z veselim “You’re welcome“! Kaj takega?!

Nič zamorjenih fac, zdolgočasenega zrenja predse, ignoriranja potnikov, vratolomnega zaviranja pred semaforji, bentenja čez promet, zavračanja potnikov tri metre čez odrejeno postajo, češ, počakaj na naslenji bus, ta je že odpeljal. Ne, vancouverski avtobusni vozniki z veseljem opravljajo svojo službo, s tem da ta očitno zajema tudi zabavanje potnikov, manifestacijo lastnega humorja in na splošno lepšanje naših dni.

Po enem letu odsotnosti sem vsa vesela in razpoložena smeje pozdravila šoferja LPP. Poskus vancouverizacije je propadel.

4 thoughts on “Pasma avtobusnih voznikov

  1. Pingback: Javno dobro | Devet ur manj

  2. Pingback: Polfinale, pa že cel žur | Devet ur manj

  3. Pingback: Zakaj Vancouverčani niso srečni | Devet ur manj

  4. Pingback: Čas za MOV-ember | Devet ur manj

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s