Portlandia v vsako vas 3/3

Še en plus za Portland sta brata McMenamin: Mike in Brian sta se pred skoraj 30 leti odločila, da popestrita portlandsko družabno sceno in začela odpirati enega za drugim komplekse, ki združujejo restavracijo, pub in večnamensko kinodvorano. Pogosto sta v ta namen odkupila propadajočo in na podrtje obsojeno stavbo in jo s totalno funky interierom, mega kulinarično ponudbo in bizarno nizkimi cenami (kino za $3?!) spremenila v najbolj vročo družabno točko mesta. Sama sem obiskala dva: Bagdad v četrti Hawthorne in Kennedy school v vzhodnem Portlandu. Ekstra kul, ekstra okusno in ekstra poceni!

Bagdad, eden od totalno kulskih preobrazb bratov McMenamins

Bagdad, ena od totalno kulskih preobrazb bratov McMenamins

Kennedy school hodnik

Kennedy school hodnik

portland_iva_gruden-3-2 portland_iva_gruden-4-2

Konopljin veganski burger deluxe

Konopljin veganski burger deluxe

Američani pri kosilu

Američani pri kosilu

Terminatorski zenf!

Terminatorski zenf!

Največja razlika pa je bila zame v samem utripu mesta. Ko sem se sprehajala po obvladljivem, preglednem in izjemno zanimivem downtownu, pa tudi po četrtih na drugi strani reke Willamette, ki nekako obkroža oz. določa downtown, se mi je to mesto zdelo mesto srečnih, skuliranih, umirjenih ljudi. Podobno kot Ljubljana (čeprav seveda v izjemno večji dimenziji) vsi kofetkajo, biciklirajo, pijejo pivo, bingljajo v parkcih, sprehajajo pse, vozakajo naokoli svoje otroke. Pa sem bila tam samo par dni, tako da je gotovo še veliko več od tega.

Alberta street: nekoč neugledna soseska je danes dom celi vrsti butikov, prodajalnic, kafičev, restavracij in barov

Alberta street: nekoč neugledna soseska je danes dom celi vrsti butikov, prodajalnic, kafičev, restavracij in barov. Več na http://albertamainst.org

Mural

Mural

Češnje

Češnje

Lepo je bilo spoznati tega vzornika Vancouvra. Še lepše bi bilo, če bi šel Vancouver še bolj po stopinjah Portlanda. A bojim se, da se z višanjem cen življenjskih stroškov v tem “mojem” mestu to nekako ne bo zgodilo.

Nima veze. Pri svojih oregonskih prijateljih sem vedno dobrodošla. Glede na število pozdravov “Welcome to Portland” pa v samem mestu tudi.

portland_iva_gruden-11-2

2 thoughts on “Portlandia v vsako vas 3/3

  1. Na sliki “Češnje” je eden najboljših avtomobilov, kar jih je prišlo iz BMWjevega ///M oddelka, Z3 M Coupe. Čestitke za ulov, ker jih ni več dosti okrog. 😉
    Čeprav vem, da te baš boli za take stvari.. 😀

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s