“A še nisi bila v GoFish?! OK, to moraš nujno sprobati, preden greš,” me je oni dan skoraj nahrulil A. Prav, in sva šla. Morska hrana je v Vancouvru pač artikel številka ena, in če jo pohvali nekdo s francoskim snobovskim kulinaričnim poreklom, potem bo že držalo.
GoFish je v bistvu kontejner – kiosk s svežo morsko hrano: fish&chips, burgerji, tacoti ipd. Za moje pojme ima kar nekaj dobrih lastnosti. Prvič, lokacija je glede na moj trenutni dom in službo idealna: samo streljaj stran od vhoda na Granville island. Drugič, cene so, recimo temu, uporabniku prijazne: dva tacones z dimljenim lososom za $10, davek vštet. In tretjič: jah, vancouverski losos je nenadkriljiv.
Slaba stran? Praktično jih ni. Postrežba je precej počasna, ampak ker vse pripravijo sproti, jim ni zameriti. Poleti je menda noro, saj v vrsti čakaš tudi po dve uri. Tudi cene so solidne in draginje z uličnih prodajaln sem v Vancouvru že navajena. Tako da res nimam kaj kritizirati in kosilo je zadostilo vsem pričakovanjem: sem še pridem!
Sploh s takim razgledom. In tako družbo.
Pingback: Užitno, ampak cenovno težko prebavljivo | Devet ur manj