Bučno olje in Domaćico, prosim

Multikulturnosti navkljub v Vancouvru ne pozdraviš ravno z “dober dan”, ko vstopiš v trgovino. V Butcher Boy Deli v Burnabyju – takoj zraven Balkan housea – je štorija drugačna. In to niso edine slovenske besede, ki sem jih izgovorila ob obisku.

butchers boy_iva_gruden-1Dejstvo je, da nekatere prehrambene artikle pač vedno pogrešaš, in vedno ti zaigra srce, ko jih ponovno uzreš, potipaš, kupiš in poješ. Tako je bilo tudi tokrat, v menda najboljši in najcenejši Balkan štacuni v Vancouvru (oz. če smo povsem natančni, je tale že izven, v mestu Burnaby).

Že na vhodu veš, kam si prišel.

Že na vhodu veš, kam si prišel.

Če ni tole srednja šola ... ?

Če ni tole srednja šola … ?

butchers boy_iva_gruden-6

Police se šibijo od slovensko-hrvaško-srbsko-bosanskih izdelkov. Večina je sicer hrvaških (Kraš, Podravka itd.), zato mi moja ponosna slovenska duša ni dala miru, da ne bi zatežila, ali imajo nemara tudi kaj slovenskega. “Pa naravno!” mi je odvrnil prodajalec.

Bučno olje fo evah!

Bučno olje fo evah!

Oh, ekstaza! Bučno olje, Radenska, Cockta, riževa čokolada, Donat, Fructal … Paradnim konjem slovenskega izvoza ni bilo videti konca!

Napolitanke, Bajadera, Domaćica ...

Napolitanke, Bajadera, Domaćica …

Seveda imajo, imenu ustrezno, bogato založeno mesnico in impresivno dober oddelek z mlečnimi izdelki, ampak mene so bolj zanimali ti drugi, škrobni. Tako sem za A. kot neke vrste Balkan gift basket skupaj zbrala polento, riževo čokolado, bučno olje, Čokolino in Smokije.

Na zares dobre čase (kmalu!) pa čakajo Domaćica, Bajadera in Napolitanke. Kaj hočemo, ko pa niso imeli Gorenjke …

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s