Posebej za oskarje: kitajski knedli, drugič

Kitajskemu novemu letu na čast se je bilo treba organizirati tudi po kulinarični plati. Združili smo prijetno s koristnim in udarili eno pravo DIY potstickers žurko – povsem nepovezano z oskarji istega večera.

dumplings_thien_iva_gruden-5

O potstickersih sem že pisala; pacala sem jih skupaj s svojo najfarmerko Sherlene enkrat maja lani (o moj bog, ne morem verjeti, da je že toliko mesecev preteklo … ). V tem času je bilo v Vancouvru kar precej dogajanj okoli teh famoznih kitajskih knedlov, ampak ker je bil – menda – uradni dumpling fest prejšnji teden porazen, smo seveda morali pripraviti svojega.

Kako prikladno, da je J. ravno začela s študijem azijske kulinarike in nas je razsvetlila z najboljšim receptom ta hip …

Svinjina, govedina, začimbe, mlada čebula, ingver ...

Svinjina, govedina, začimbe, mlada čebula, ingver …

Brez kung fuja ne gre

Brez kung fuja ne gre

Ponovno se je izkazalo, da je izdelovanje teh knedlov eden najboljših team buildingov sploh. Vsi smo bili izjemno uporabni in pomembni, vsak je prispeval po svojih najboljših močeh, ustvarili smo jih kakšnih 200, in na koncu nam je ostalo še kakšnih 40 knedlov, ki so v ziplocih romali v zamrzovalnik. (Ja, lahko si predstavljate, koliko smo jih snedli … )

Najprej potrebujemo nadev ...

Najprej potrebujemo nadev …

... nato knedl zavijemo ...

… nato knedl zavijemo …

... v kakršno koli obliko želimo ...

… v kakršno koli obliko želimo …

... popečemo v ponvi, skuhamo v vreli vodi ...

… popečemo v ponvi, skuhamo v vreli vodi …

Meni najljubši so iz ponve.

Meni najljubši so iz ponve.

In še ena izjemno dobra plat? Za vse skupaj smo odšteli $5 po glavi. Sestavine so enostavno tako poceni, da se niti ne splača it ven. Samo čas moraš imeti.

Mmmm ...

Mmmm …

Komaj čakam, da se J. v šoli nauči izdelovati pau … in bom lahko jedla te zadevščine kot za vsakim ovinkom v Maleziji

Due to the long history of Chinese immigrants in Malaysia, the Malays have adopted these buns as their own. A particularly Malay form of the baozi (called pau in Malay) is filled with potato curry, chicken curry or beef curry that are similar to the fillings of Malay curry puffs. Some variants have a quail egg in the middle, in addition to the curry. Due to the Muslim beliefs of Malays, these buns are halal and contain no pork. You can find Malay stalls selling the buns by the roadside, at pasar malams (night markets), highway rest stops and pasar Ramadans (Ramadan food bazaars). — via Wikipedia

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s