Pozdrav polarnih medvedov

Hokeja letošnjo sezono pač ni, zato je bilo treba nekako drugače “postati pravi Kanadčan oz. Vancouverčan”: udeležili smo se že 93. tradicionalnega dogodka Polar Bear Swim!

English bay in več tisoč polarnih zagrizencev

English bay in več tisoč polarnih zagrizencev

Kričanje Skakanje Plavanje v Pacifiku v Vancouvru je zgolj eden od tovrstnih dogodkov na novega leta dan na svetu, ampak tu ima že častitljivo tradicijo: včeraj se je več tisoč norcev zagrizenih plavalcev pognalo že 93. leto zapored. Registracija ni obvezna, priročna je le za štetje sodelujočih in podeljevanje priponk, obvezna oprema pa je optimizem, zagon, kopalna oprema – in kanček norosti!

Gremo? Gremo!

Gremo? Gremo!

Zadeva zgleda takole: ob pol treh popoldne spustijo hordo ledene kopeli – voda je imela menda 6 stopinj – željnih v Pacifik, nekateri se lahko pomerijo celo v plavanju do boje in se potegujejo za nagrade, a večina – vštevši mene – steče kriče v ledeno zmuzljivo gmoto in takoj nazaj ven. Po prihodu nazaj na “varno” mraza (v zraku so bile tri stopinje) sploh ne občutiš, a te rdeči, napol zamrznjeni prsti na premočenem pesku opomnijo, da morda le ni julij in da se je treba kaj hitro spet preobleči in pogreti!

Red in varnost

Red in varnost

Predpriprave

Predpriprave

Dobra volja je najbolja

Dobra volja je najbolja

Še dobro, da so prijatelji prinesli termoske vroče čokolade in da so tudi drugi sodelujoči poskrbeli za ponovno pretakanje krvi po zaledenelih venah …

Afterparty 1

Afterparty 1

Afterparty 2

Afterparty 2

Najbrž ni naključje, da je zadeva na prvi dan novega leta, ko te najbrž še malo “drži” od prejšnje noči. No, to prav gotovo ni bil razlog v mojem primeru. V vsakem primeru pa gre za noro, nepozabno in edinstveno izkušnjo. Ki je ne bi ravno ponovila naslednje leto. Ali pa leto kasneje. No, morda pa se vrnem, ko bodo obeleževali stoletnico …

4 thoughts on “Pozdrav polarnih medvedov

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s