Obožujem božično-novoletni čas. Ker je to brezmejen čas za druženje z dragimi ljudmi, in za preizkušanje odlične doma ustvarjene kulinarike. In če v samem mestu vlada precej nebožični duh, je znotraj toplih domov precej drugače. Domače.
Začeli smo že v “drugem domu”, službi, ko je na predbožični – zadnji delovni dan za nekaj dni – šefe prinesel priboljške: provansalsko sladko pogačo iz olivnega olja pompe a huile, mesno pito tourtiere in z msom obložena ocvrta jajca scotch eggs. Je pač Francoz …
Potem pa smo prešaltali na slovensko-kanadsko kulinariko. Prvi večer slastna puran in šunka s preštevilnimi prilogami, drugi podobna zgodba s samimi presežniki, tretjega in četrtega pa še čakam.
Ampak ne dvomim, da bo enako kot do zdaj: nepozabno druženje, prežeto s toplino, lepimi obeti, srečo in pripadnostjo.
Za vse to hvala in vsem vse, vse najlepše še naprej.