Brez potice niti v Vancouvru ne gre

Obožujem božično-novoletni čas. Ker je to brezmejen čas za druženje z dragimi ljudmi, in za preizkušanje odlične doma ustvarjene kulinarike. In če v samem mestu vlada precej nebožični duh, je znotraj toplih domov precej drugače. Domače.

Potica, štrudl, kremšnite in cheesecake.

Potica, štrudl, kremšnite in cheesecake.

Začeli smo že v “drugem domu”, službi, ko je na predbožični – zadnji delovni dan za nekaj dni – šefe prinesel priboljške: provansalsko sladko pogačo iz olivnega olja pompe a huile, mesno pito tourtiere in z msom obložena ocvrta jajca scotch eggs. Je pač Francoz …

Brez caberneta v vinoteki ne gre.

Brez caberneta v vinoteki ne gre.

Potem pa smo prešaltali na slovensko-kanadsko kulinariko. Prvi večer slastna puran in šunka s preštevilnimi prilogami, drugi podobna zgodba s samimi presežniki, tretjega in četrtega pa še čakam.

Finiširanje kremšnit

Finiširanje kremšnit

Kremšnite v procesu

Kremšnite v procesu

Jasno, potica

Jasno, potica

Najboljši cheesecake

Najboljši cheesecake

Diptih sladke ekstaze

Diptih sladke ekstaze

Ampak ne dvomim, da bo enako kot do zdaj: nepozabno druženje, prežeto s toplino, lepimi obeti, srečo in pripadnostjo.

Za vse to hvala in vsem vse, vse najlepše še naprej.

Advertisements

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s