Pomoč brezdomcem z milkshakeom z viskijem in slanino

Nisem ravno nek velik mesojedec, ampak v Save on Meats je bilo treba iti. Ne (samo) zaradi mesa, pač pa zaradi vsega, kar ta mesnica/restavracija v Downtown Eastside predelu ponuja in predstavlja. In smo šli.

Save on Meats na ulici Hastings

Save on Meats na ulici Hastings podnevi …

... in ponoči.

… in ponoči.

V Vancouvru zadnje čase praktično ne moreš mimo tega inovativnega podjetja (enterpreneurship – kako bi to bolje prevedli?), saj žanje same uspehe. Ko je po 52 letih neprestanega delovanja ta famozna mesnica leta 2008 zaprla vrata, se je tri leta kasneje našel biznismen Mark Brand in vzpostavil resenanso: pod istim imenom je ohranil prodajalno ter zraven odprl še restavracijo in sendvičerijo. Posel je zastavil zelo lokalno usmerjeno, kar pomeni, da je zaposlil kar nekaj kritičnih osebkov s tega kaotičnega predela Vancouvra in skratka dvignil raven kakovosti življenja med tistimi brutalnimi ulicami. Zadnja genialna noviteta so prehrambeni kuponi za brezdomce: namesto drobiža jim lahko podarimo voucherje za kosilo pri Save on Meats, tako da nihče ne ostane lačen.

Save on Meats je tako več kot obedovalnica, ampak za nas je bila predvsem priložnost za prijetno druženje. In odkrivanje nove prehrane. Na meniju glavno mesto seveda zavzemajo mesni izdelki, ampak brez skrbi, najde se dovolj artiklov tudi brez živalskih proteinov. Na primer na mojem krožniku: sama sem izbrala kurjo juhico, potem pa vegetarijanski čili. (Zakaj sem izbrala dve dokaj podobni jedi, nimam pojma. Očitno sem pamet tisti hip pustila zunaj.) Drugi so se mastili z bolj tipičnimi glavnimi jedmi, kot so mesne štruce, zrezki in – bacon bourbon milkshake. Vancouverčani namreč mantro Everything tastes better with bacon jemljejo zelo resno.

Notranjost: tipičen diner

Notranjost: tipičen diner

Moja kurja juhica in vege čili s scones

Moja kurja juhica in vege čili s scones

Naseckana kuretina

Naseckana kuretina

Zrezki, krompir ... domače ...

Zrezki, krompir … domače …

Ja, to je nož v hamburgerju.

Ja, to je nož v hamburgerju.

Milkšejk s slanino in viskijem - kdo ga ne bi?

Milkšejk s slanino in viskijem – kdo ga ne bi?

Končna ocena? Odličen ambient, tak prijeten, domač, starinski, udoben. Okus si prav tako zasluži superlative, cena malo manj ($5.75 za tisto malo čilija? res?), tako da ne služi ravno svojemu imenu (vendar nisem preverila mesnice, tako da … ), ampak dejstvo je: imeli smo se hudičevo dobro …

Peklenski račun

Peklenski račun

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s