Eno kuhano vino na dan prežene dolgčas stran

Zvestim bralcem tegale bloga je najbrž (skozi moje oči) do zdaj že jasno, da Vancouver ni ravno neko eksotično, karizmatično, noro žurersko mesto. Že vnaprej sem – iz preteklih izkušenj iz leta 2005 – vedela, da bo december absolutno bleda senca vsega kuhanovinskega dogajanja v Ljubljani in Sloveniji, in t.i. božični ulični sejem Candytown v četrti Yaletown ta vikend je to samo potrdil.

Zgledalo je obetavno …

Candytown je, očitno, vsakoletni “sejem”, ki okupira je letos prvič okupiral ulico Mainland med Davie in Nelson v Yaletownu. Poteka ta petek od 15h do 21h in soboto od 12h do 21h. Mislili bi si, da bo v petek zvečer – pa še nedeževen! – vsa srenja prihrumela na ta zastonj ulični žur, pa je bilo nocoj ob 20h vse skupaj bolj klavrno. Na petkov večer, naj ponovim. 

Scotiabank drsališče

OK, resda sem jaz uletila šele zadnjo uro, po službi pač, in menda se skozi dan dogaja marsikaj, ampak vseeno sem iskreno pričakovala več kot par štantov s kapami, sladkarijami in okraski za novoletno jelko. Kje je kuhano vino? Kje je folk ob uličnih pečkah? Kje je kakšna gužva, smeh, veseljačenje? “Sejem” se seveda tipično vancouversko predstavlja pod imenom All I want For Christmas Street Market, ampak bodimo iskreni: če na tem semnju niso prodajali kuhanega vina, je nekaj hudo narobe s tukajšnjimi božičnimi željami.

Morda bi se morala zapeljati z zastonj kočijo …

V redu, v redu. Razumem. V Vancouvru se pač ne toči alkohola v javnosti. In alkohol niti slučajno ni predpogoj za zabavo. Vendar v tem dotičnem primeru je kuhano vino prispodoba za vse, kar fali vancouverskemu božičnemu vzdušju. Še posebej zato, ker se je zadeva odvijala v najbogatejši četrti v mestu. Če bi sejem umestili recimo v Downtown Eastside, bi bila zagotovo druga pesem.

Yaletown pač …

Nima veze. Nisem se pretirano vznemirjala in se po par prezehanih sprehodih vzdolž “dogajanja” rutinsko zapeljala domov s skytrainom. A nič se ne boj, Vancouver. Še vedno te imam zelo rada. Le kuhano vino si bom pač pripravila doma.

1 thought on “Eno kuhano vino na dan prežene dolgčas stran

  1. Pingback: Božični sejem ničevosti | Devet ur manj

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s