Po mehiško – in vegetarijansko. Po domače!

Naša kulinarična četica – ki je bila tokrat prava armada! – se je minulo nedeljo ustavila v vegetarijanski mehiški restavraciji Bandidas Taqueria. Prva prava deževna vancouverska nedelja je bila kot nalašč za njihove tople, okusne in slastne prigrizke!

Ena od verzij pečenega burita

Zanimiva je že sama notranjost. Kot se pohvalijo sami:

We are dedicated to making Bandidas as environmentally low-impact as we can. We use compostable packaging, only serve local beer & wine, and make you bring your own to-go coffee cups. We try to buy locally and from smaller distributors. We use free-range eggs and organic tofu, tea and coffee. We recycle. We re-use old furniture and equipment when possible rather than buying new items.

In res je kot nek BiKoFe, kar se tiče uporabe recikliranega pohištva in ostale notranje opreme (npr. cvetlični lončki iz nekdanjih steklenic). Sila všeč so mi tudi njihovi “kozarci” – posode za vlaganje marmelade. Spomin mi uide na preštevilne fuzle v KMŠ … khm.

Postrežba v soju sveč

Ampak vrnimu se k bistvu, k hrani. Zmotno je mišljenje, da mehiško hrano dela meso, kajti v tej kafani ne bo nič takšnega. Sira in drugih mlečnih izdelkov seveda ne manjka, ampak kar koli prej živega – ne, tega na tej lokaciji na (kje drugje kot) Commercial driveu ne boste našli. Kaj pa boste? Fenomenalne tacose, buritose, tortilje, enchilade in druge mehiško zveneče priboljše, polne raznoraznih zelenjavic, semen, oreškov in drugih nemesnih dobrot.

Mmm, moji trije tacosi!

Sama sem se z obširnega menija odločila za Ronny Russel vsebino v obliki štirih koruznih tacosov. Čez so mi za pol dolarja nabrizgali še kislo smetano, kar je bil bolj modni dodatek kot kaj drugega, ampak ni problem, so se ustrezno oddolžili. Bilo je nadvse okusno in prijetno poceni: $8.75 (plus seveda davek in napitnina … ampak ok).

Tacosi od blizu: roštiljan jam, čebula, guacamole, črni fižol, rdeče zelje, zelena salsa, pražena bučna semena in špric kisle smetane.

In odkar izpred dveh let in pol z zadnjega obiska San Francisca poznam horchato, sem seveda naročila tudi to tekočo mehiško božanskost za $3. Mmm, cimet!

Horchata que te quiero mucho

Moja ocena? Bandidas je nedvomno plac, vreden obiska. Cene so zmerne, hrana okusna, predvsem pa priporočam vzdušje. Morda je bilo krivo vreme, morda nedelja zvečer, morda kar koli drugega – ampak bilo je tako prijetno domače, da se gotovo še vrnem. No, ali pa zginem kot vsi zgledni Vancouverčani za kak teden v Mehiko …

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s