Dolgčas? Zamenjajte družbo.

O Vancouvru se pogosto govori kot o totalno nezabavnem mestu – takole se je te dni tukaj dolgočasil Mitch Moxley s Huffington Posta. Ni kaj, vse, kar je zapisal, drži: kvazi-fensi klubi, skoncentrirani vzdolž Granville ulice, pomanjkanje nizkorproačunske zabave a la Metelkova, bizarno zgodnje ure zadnjih voženj javnega prevoza in kanujanje po False creeku kot vrhunec družabnega dogajanja. Ampak …

Tako kot z vsem ostalim tudi na področju zabave velja mantra, da ni važno, kje si, ampak s kom si. Tudi tu, kot sem že ugotavljala, Vancouvrčani šepajo. Brez interneta ni druženj, spontani pogovori – recimo z voznikom avtobusa s Fijija ali s prodajalcem magnetkov iz Srbije – se večinoma dogajajo samo med priseljenci. Ki pa nas je mnogo.

Če samo pogledam zadnje tri dni, ko smo na polno praznovali kanadski zahvalni dan oz. Thanksgiving: v soboto zvečer zabava z mojimi Filipinci (jap, poskusila sem njihovo menda specialno jed, svinjska ušesa, in – stežka – preživela), v nedeljo malezijsko-kitajsko-rusko-britansko-slovenski kulinarični večer z veliko kokosa in dostojno količino vina, sinoči pa pristna, prisrčna, topla, dišeča slovenska večerja. Vsakič puran, vsakič popolnoma drugače – vsakič vse prej kot dolgočasno.

Cafe Artigiano na Granville ulici je vse prej kot dolgočasen, pa čeprav nimajo brezžičnega interneta.

In prav zato je Vancouver zame izjemno zabave polno mesto. Ker ni pomembno, da je kava v opevanem Cafe Artigiano dokaj daleč od nekega povprečnega espresa v Ljubljani, ampak da jo lahko spijem v izjemno prijetni družbi z izjemno prijetnimi pogovori. Sploh, ker tam kot eni redkih dinozavrov ne nudijo brezplačnega brezžičnega interneta in so hipsterji, prilepljeni na ekrane svojih jabukov, nekje drugje. In se najbrž dolgočasijo.

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s