Popoldanska Main street tržnica: želim si jo tudi v Ljubljani

Čeprav je vreme še kar naprej prečudovito sončno – minuli september je bil menda najbolj suh v zadnjih 116 letih in jaz sem prav nič ne pritožujem – se tržnice na prostem za to sezono poslavljajo oz. selijo v pokrito zimsko tržnico. Buuu. Prvi se je poslovil market na Main street, pred glavno avtobusno-železniško postajo Pacific Central, in to v stilu – obsijan s soncem, kot da jutri nikoli ne pride.

Vsi dobrodošli! Main street farmers market

Main street market je bil moj najljubši, saj mi je bil obisk drugih zaradi službe čez vikend onemogočen ali vsaj otežen (ponavadi so ob sobotah oz. nedeljah), ta pa se je dogajal ob sredah popoldne. Poleg izrednega urnika (sreda namesto vikenda) in prikladne lokacije (skok stran od skytrain postaje) mi je bil všeč tudi zato, ker je bil popoldne, od 15h do 19h, kar je za slovenske razmere čista eksota. Mogoče se v Vancouvru res več dela, ampak zakaj ne bi recimo en dan na teden ljubljanska tržnica obratovala popoldne, za vse do vsaj 17h delujoče duše? Tako bi do zdrave, lokalne in sezonske hrane lahko prišli tudi še drugi razen upokojenci, študentje, mlade mamice in turisti.

Druga zelo priljubljena postaja (dobesedno): Pacific central

Štanti lokalnih kmetov

Mmm kot paradižnik

Buče, bučke …

Všeč mi je bila njihova ponudba, prehrambeni vozički, glasbeniki, vzdušje, bližnji klošarski prodajalci vsega živega iz druge roke (beri: najbrž ukradenega) – vse. Tako da hvala za vse za letos in – se vidimo v pokriti verziji!

Thornton park

1 thought on “Popoldanska Main street tržnica: želim si jo tudi v Ljubljani

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s