Tretja plaža, ki bi zlahka lahko bila prva

“Ja, mi gremo najraje na Third beach. Precej manj obljudena je kot tista v Kitsilanu, da o English bayu ne govorimo,” mi je že julija zaupal moj takratni najboljši prijatelj dneva, ultra kul frizer v neizmerno fensi četrti Yaletown. In tako smo šle, sicer dva meseca kasneje, ampak hej – tu je še vedno poletje.

Third beach, pogled proti North Vancouvru

Pogled proti English bayu, sprehod mimo Second beach

Third beach oz. Tretja plaža je ena od plaž znotraj Stanley parka. Do nje se najbrž pride na več različnih načinov, ampak me smo se sprehodile od English baya po seawallu. Po 20 minutah lagane hoje v japankah in slalomiranju med tekači, sprehajalci in jenjajočim številom turistov smo se zasidrale pred naš lasten hlod.

Ahhhh.

Čeprav smo bile tam sredi tedna, ni bilo nič kaj zapuščeno. Prej obratno, prav za prav je bilo ljudi presenetljivo veliko. No, morda so pa pač vsi v isti branži kot mi izkoristili prost dan na najboljši možni način.

Plaža je res super. Kopale se sicer nismo, ker morje iz prve roke/noge ni delovalo ravno najbolj tej aktivnosti prijazno, ampak po dveurnem poležavanju na soncu, grickanju slanih prigrizkov s polnilom iz arašidovega masla in preganjanju vročine se mi je tudi to zazdela sprejemljiva možnost. Ampak smo si pustile za naslednjič. Konec koncev, tale plaža je – tako kot marsikaj tu v Vancouvru – samo hop hop! par postaj z avtobusom in peškanja stran. Ah.

1 thought on “Tretja plaža, ki bi zlahka lahko bila prva

  1. Pingback: Jesen je lepa | Devet ur manj

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s