H za Harrison – in hvala

“Boš videla, to bo nepozaben roadtrip!” se je pred našo balkansko ekspedicijo šalila N. Ko smo se po skoraj 12 urah vrnili iz vasice Harrison hot springs, so bile njene besede še kako resnične.

Zen ob jezeru Harrison

Paket treh Hrvatic in mene je obetal že sam po sebi. Dalmatinsko veseljačenje, moja polomljena hrvaščina, poln hladilnik domačih dobrot in QMFM je zapolnilo prvo uro in pol vožnje do slapov Bridal veil falls, ki so bili naša vmesna postaja. In pojedina za komarje, agh!

Nato pa piknik in izležavanje v tej turistični točki severovzhodno od naše vancouverske baze. Letovišče je sila spedenano, lično, slikovito in totalno zen, sredi tedna pa skorajda povsem brez turistov, kar je še dodaten plus. Ob vikendih se menda za parking lahko obrišeš pod nosom.

Beware of weeds … ali weed … ?

Big foot mama na obisku?

Ob jezeru je cel kup nobel hotelov, ki ponujajo bazenčke s to naravno izvirsko vodo. Ker smo bile me bolj low budget, smo se želele okopati v javnem bazenu za zgolj $9, a je bilo treba izkoristiti toplino sončnih žarkov, zato smo uživancijo prestavile na zunaj. Sama sem se celo dovolj opogumila in se butnila v relativno toplo mlakužo, a daljši parking smo našle pod milim nebom. Do zahoda.

Kdaj in kako sem spoznala N., je bilo neverjetno naključje. Ali pač? Najbrž ne, ker naključij ni. In zato se bomo imeli tu načrtno fenomenalno. Kot je rekla Alanis na naši poti domov: how ’bout enjoying the moment for once …

Thank you, N.

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s