Po ljubezen na azijsko nočno tržnico

Richmond je kriv za mojo začetno fascinacijo nad Azijo leta 2005. No, pa določena kalifornijska prijateljica tudi, ampak to mesto južno od Vancouvra (ki je v bistvu zlimano skupaj) me od takrat dalje vleče kot magnet. Sploh, ko poleti postavijo – baje največjo v Severni Ameriki – nočno azijsko tržnico: Richmond Night Market. Ah.

Obično azijsko ludilo

Marketa sta v bistvu letos dva – drugega sem obiskala pred šestimi let in tudi letos ga še bom, definitivno. A ta ima čudovito lokacijo neposredno zraven postaje skytraina, ožarjen z zahajajočim soncem in preletavajočimi letali. Gužva je neverjetna, in to z razlogom. Za vstopnino te sicer ocurijo za $1,5, ampak se splača. Ker je ogromen, pester in avtentičen. Štanti so resda bolj narazen in cene neprimerno višje kot v Aziji, ampak občutek je precej podoben. Glavni poudarek je seveda hrana. Med nepreštevnimi kulinaričnimi ponudniki kljub omnibusu vonjav ne moreš prezreti tistega famoznega: stinky tofu. Zaščitni znak Tajvana. Neizogibna miselna ekskurzija v preljube spomine.

Joj.

Moj “roti chanai kosong” zmaga

Brnanananana …

Za vsakogar nekaj

Brez tajvanskega pineapple green tea ni šlo

Dieto pustite doma

Ne, to ni italijanski štant

Roštilj pa to

Hm, ob vsej poplavi azijskega kiča …

Poleg hrane (če to sploh koga zanima?) se seveda najdejo drugi standardni artikli, kot so poceni cunje, oprema za mobitele, ponaredki očal, plastik fantastik kič, tarot, bižuterija, spodnje perilo z modrci največ 34 A …

Say cheeeeese

Pasje veselje

Mehurčki

Jap, tja grem po ljubezen. In jo vedno najdem, ne glede na to, ali je tržnica v Kanadi ali v Aziji.

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s