Where the wild roses grow*

Po mojem Nick Cave za svoj komad ni dobil navdiha ravno tu pri jezeru Capilano. Prav gotovo pa sem jaz dobila navdih za – dih. Spet in spet v tej prečudoviti Britanski Kolumbiji.

Capilano lake

Jezero Capilano je v bistvu zbirališče pitne vode, saj menda (kot pravi Wikipedija) zadržuje kar 40 odstotkov vodne zaloge celotnega območja Vancouvra. Zraven je seveda konkreten jez, okoli njega pa številne lepo urejene pohodniške poti, piknik placi, kampi, ribogojnica – in še mnogo več, kar ponuja ta regionalni park Capilano River.

Jez Cleveland

Ribiči na reki Capilano

Zrem v jezero, gozdove in vmes zasnežene gore, in se mi zdi kot replika kakšne slovenske scene. A je vse drugače. Ljudje, hrana, ceste, živali, veter, oblaki, sonce (včasih tudi ta pride, ja). Zrak. Vzdušje. Divje vrtnice.

Legitimno vprašanje: zakaj bi hodili na drugi konec sveta, če pa je praktično isto kot doma, in to za precej več denarja? Najbrž je res nesmiselno. Ampak čustva niso vedno racionalna. V bistvu so vse prej kot to. Kdor pozna vonj divjih vrtnic, šteka.

*Kjer cvetijo divje vrtnice

4 thoughts on “Where the wild roses grow*

  1. Pingback: In couchsurfing nam je poslal Lily | Devet ur manj

  2. Iva, pošiljam ti malo botaničnega znanja…Divje vrtnice so vsi šipki, na fotki prepoznam japonski šipek. Grofica Jelena de Belder je svoje čudovite vrtnice, ki so v Belgiji večen spomin nanjo, cepila na divji šipek (torej divjo vrtnico), ki ga je prinesla z našega Nanosa, kjer so preživeli najbolj močni in najbolj odporni (burja, mraz, kraški svet). Pozdrav na kavč:)

  3. Pingback: Piknik, ne BBQ | Devet ur manj

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s