Povratek na Tajvan

Po tedenskem vandranju po Vancouver islandu sem se za nekaj dni vrnila na Tajvan. Na farmo Hazelmere v Courtenay k Sherlene in Lijenu. Ker ne gre zamuditi še ene tržnice v soboto. In ker sta zakonca Hua (skupaj z Basil) ena takih ljudi, od katerih se je težko posloviti za dolgo.

Sherlene, Lijen in Basil

Priprave na ta 14-dnevni dogodek so obsežne in po delu na tej kmetiji mi je jasno, zakaj lahko ekokmetje na tržnici prodajajo kvečjemu enkrat tedensko. Z organizacijo pridelka je praktično več dela kot z gojenjem! Največ dela je (po mojem) s solato oziroma solatnim miksom. Najprej je treba vse sestavine (ki jih je kakšnih deset!) porezati …

Nabiranje špinače

… nato oprati …

… pravilno razporediti …

Grahovi poganjki, rukola, listi gorčice, zelena solata, endivja, radič, špinača, mlada blitva, listi rdeče pese, kale, tah tsai …

… in na koncu stehtati na 145 gramov.

Vsak teden je nekoliko drugače. Rabarbara je praktično mimo, a po drugi strani bomo tokrat prodajali bob …

Bob

… in sveže jagode.

Neskončno lepo je biti spet tu: sprehajati se po prostranem posestvu, rokovati se z vsem tem čudežom narave (in to brez kakršne koli kemije), opazovati, koliko so zrasli moji “otroci” a la zelena in koruza, čohati to izvenzemeljsko ljubko zlato prinašalko, se pogovarjati z mojima neverjetnima gostiteljema … Nimam več veliko besed. Zato je najbolje, da prilimam še kakšno fotko.

“Moja” zelena (to-be)

Advertisements

2 thoughts on “Povratek na Tajvan

  1. Pingback: Costco: nova nakupovalna izkušnja | Devet ur manj

  2. Pingback: Zen za konec | Devet ur manj

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s