Sherlene.

Gospodarica farme Hazelmere, kjer sem preživela zadnja dva tedna in se morda še vrnem, si zasluži svoj vnos. Ker je izjemna ženska, izvrstna kuharica, odlična sogovornica in uspešna gositeljica nas, wwooferjev.

Sherlene in Basil

Pred 13 leti sta se z možem Lijenom (ki je bil skorajda ves čas mojega obiska v svoji drugi domovini) preselila s Tajvana in postala kanadska državljana. Vsako jutro okoli pol osme ure odstrneta tople grede in odpreta kurnike. Okoli devete začneta z delom, ki traja do poznega popoldneva.

V eni od šestih toplih gred

Prve letošnje jagode in gigantska špinača

Njuno posestvo obsega 63 arov oz. 25 hektarov, če sem prav preračunala. Večina tega je gozd, travnik, nepokošen vrt – Sherlene temu pravi wildlife habitat. Nalašč za skakljanje srn in večerjanje v soju zahajajočega sonca.

Enkrat na 14 dni prodajata na lokalni tržnici. Večkrat ne zmore, pojasni Sherlene, saj ji priprave na ta dogodek vzamejo preveč časa. Njena špinača, solatni miks, wontoni in jajca gredo za med.

Sherlene in Leo s kupcem

Družbo na farmi ji dela devetletna zlata prinašalka Basil. Do nedavnega je naokoli skakljala še biglica Jessie, a je bilo menda z obema mrcinama prenaporno. Eni so se morali odreči – ta kratko je potegnila Jessie.

“Basil, zdaj pa dovolj crkljanja!”

Tofu? Basil pravi, da ja

Praktično vse pridela in izdela sama: namaze, marmelade, jogurt, robidino vino, jabolčni in hruškov cider, jabolčni sok, pesto, paradižnikovo omako, suho sadje, kruh, wontone, potstickerse 

Kuhanje jogurta

Faca je. Težka. Iskrena, spontana, šaljiva, brihtna, dobrosrčna, skrbna, marljiva, gajstna. Vse najboljše iz obeh svojih domovin.

Pogrešala jo bom.

4 thoughts on “Sherlene.

  1. Pingback: Povratek na Tajvan | Devet ur manj

  2. Pingback: “Moj pokojni mož bo na mojo družbo čakal še 20 let!” | Devet ur manj

  3. Pingback: Posebej za oskarje: kitajski knedli, drugič | Devet ur manj

  4. Pingback: Zen za konec | Devet ur manj

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s