Na zdravje

Na srečo do zdaj v Vancouvru nisem imela veliko opravka z zdravniki. Ampak kadar koli se je to zgodilo (in se je trikrat), je bilo vedno super. Tudi danes.

Nisem potrebovala neke nujne pomoči, samo specialistični pregled, ki bi mi lahko olajšal nedavno pridobljene sitnosti (na kmetiji pač ni vedno vse lepo, ia ia o). Sherlene me je zategnila v walk-in kliniko v Courtenay: te t.i. zdravstveni centri so od kraja do kraja različni, načeloma pa se lahko oglasiš zaradi česar koli nenujnega po sistemu kdor prej pride, prej melje, in če potrebuješ podrobnejšo pomoč, te napotijo k še bolj specialnemu specialistu.

Delovni čas tukajšnjie klinike danes je bil od 16. do 18. ure, in minuto čez začetek sem se narisala v čakalnici. Bila sem prva in edina. Sestra mi je – s kulijem z ogromno sončnico na vrhu – pod nos pomolila vprašalnik, dodala sem še osebne podatke in takoj zatem sem bila na vrsti pri zdravnici.

Navdušena nad mojim naglasom se je najprej zapičila v moje poreklo. Slovenija? A res? Kje točno pa je to? Aha, zanimivo, in kaj počneš tukaj? A tako, pogosto se vračaš? In zdaj wwoofaš? Ja noro, kako pa to zgleda? A ni štala, kar se dogaja dandanes s hrano? In potem se vrneš v Vancouver? Imaš tam prijatelje? Do kdaj pa ostaneš? In tako dalje. Medtem je seveda strokovno preletela vprašalnik in ugotavljala mojo diagnozo, a si je vzela dovolj časa, da je vmes vpletla še osebna vprašanja. In ko je opravila pregled, dala nekaj napotkov za lajšanje tegob in predala kartoteko sestri, je tej dejala. “Je že v redu, nič ji ni treba plačati.”

Bi se lahko kaj takega zgodilo tujcu recimo kje v Destrniku ali Šenčurju?

4 thoughts on “Na zdravje

  1. ej Iva, tvoja frenda Dani in Matjaž s spletnim orojem za poučevanje glasbe Eduart Music sta bila včeraj presrečna, ko smo jih razglasili za zmagovalce Najpodjetniške ideje. S kupom prijateljev in sorodnikov in otrok so prišli v Mons na podelitev 🙂 hvla, da si jih priporočila. Velikega lupčka v Kanado, Petra

  2. mojemu takratnemu avstalskemu fantu se je nekaj takšnega pred leti zgodilo v Sloveniji, če si lahko predstavljaš 🙂

    • Saj to me zanima! Super slišati. Jaz imam nekoliko drugačne izkušnje s tujci pri nas, ki so iskali kakršno koli pomoč, tako da je fajn slišati nasprotna, bolj pozitivna dogajanja 🙂

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s