Staro za novo

Sploh ne vem, kje najdem take novice, ampak očitno one najdejo mene. Ko sem zvedela, da bo 21. aprila v Yaletown Roundhouse prodaja rabljenih oblek Refashion Vancouver, sem seveda letela tja.

V Vancouvru se praktično vse vrti okoli mantre reduce – reuse – recycle (o obsesiji z oznako organic sploh ne bomo), zato me je presenetilo, da je bil REfashion menda prvi tak dogodek tukaj. To sprejemam s kančkom dvoma, saj je Vancouver leglo prodajaln z robo iz druge roke; kakšna thrift store ali consigment store se najde praktično za vsakim ovinkom ali še pred njim. Ampak dejstvo, da se je zadeva odvijala v nobel predelu mesta, v Yaletownu, morda daje nekaj teže tej radikalni misli o debitantni naravi dogodka.

Scena je bila zelo podobna aktivnostim slovenskega tima za dogodkom Vintage Vikend, torej cel kup prodajalcev s stojali, polnimi dizajnerskih in tudi bolj H&M-ovskih oblek, čevljev, torbic in drugih oblačilnih dodatkov. Seveda niso manjkale stojnice z zelenim čajem in prigrizki, vstopnina je bila tri dolarje.

Malo bolj bi lahko poskrbeli za kabine za preoblačenje, saj so bile ob vsej neverjetni gužvi samo štiri, pa še te bolj kulisne, ampak vse ostalo je bilo pa odlično: roba, prodajalci, cene, vzdušje. Definitivno dogodek, ki se ga splača ponoviti, Vancouver!

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s