420

Ni mi sicer jasno, zakaj potrebujejo Vancouverčani poseben dan za poveličevanje kajenja trave, kajti marihuana biznis je tukaj večji od lesnega, ampak tako pač je: po kalifornijskem navdihu je vsak 20. april (oziroma 4/20 ali samo 420, kot na tem kontinentu označujejo datum – najprej mesec, nato dan) posvečen prav tej dejavnosti.

V praksi to pomeni, da se na trgu Robson square pred umetnostno galerijo Vancouver Art Gallery in vse naokoli zbere množica častilcev zelenega zlata, ki poudarjajo blagodejne učinke Mary Jane in podpirajo njeno legalizacijo. Tega sicer v Kanadi še niso dosegli, a v BC je scena precej liberalna in tudi policisti tega dne prav nič ne težijo vsem, ki se predajajo zakajeni omami.

Horde zbuckanih očesnih punčic tako na številnih stojnicah ponujajo s THC-jem prepojene sladkarije, lazy lemonade, potcorn, kozmetiko, oblačila iz konoplje, predvsem pa prodajajo tudi (menda zelo poceni) domačo robo, travo vseh oblik iz BC.

420 je bil tokrat neverjetno lep sončen dan. In če ne drugega, so mastno zaslužili ulični prodajalci hrane, kot je pripomnil naključni čakalec zraven mene na najine morske sendviče z enega od premičnih kioskov.

2 thoughts on “420

  1. Pingback: No means No ni samo vancouverski bend … | Devet ur manj

  2. Pingback: Čas za MOV-ember | Devet ur manj

Komentar?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s